Pobresh.com
Specials
Break Dance - Freizeitland Geiselwind
Een HUSS Break Dance no.3. In Duitsland reisd er nog maar 1 op de kermis(2016) omdat alle andere inmiddels in Nederlandse handen zijn. In pretparken vind je ze wel volop in Duitsland. Zo ook de Break Dance in Freizeitland Geiselwind, waar we in 2014 waren.
Deze Break Dance staat op park middenbouw (dat wil zeggen dat er geen wielstellen bij zitten en geen cilinders op de middenbouw om hem op transport te kunnen zetten. Op die plekken zitten hijsogen. Voor de rest zijn de meeste Parkmodellen van Break Dance no.3 gelijk aan de reismodellen.
Deze molen betreft echter een uitzondering. De kruizen hebben namelijk alleen vaste armen. Oorpsonkelijk had deze molen wel schoorstangen, maar deze dienden alleen om de zeiltjes te kunnen monteren. Bij het verwijderen van deze zeiltjes, zijn ook de schoorstangen weggelaten.
Er zijn meer parkmodellen met deze kruizen uitgevoerd, zo worden de meeste No.4 exemplaren (met 3 kruizen) met dit type kruizen uitgevoerd.
Deze molen heeft altijd een kermis-achtige uitstraling gehad en is op het gondeldesign na vrijwel origineel zoals HUSS hem geleverd heeft. Tot enkele jaren geleden zat er zelfs nog turbo-verlichting in de gondels.
Bij navraag werd verteld dat deze molen nog steeds met de hand kan worden bestuurd. Er word ook continu muziek gedraaid. Iets wat je in een pretpark niet zou verwachten.
Mocht je ooit over de duitse A3 rijden richting Nürnberg en je ziet ineens links de Top Of The World opdoemen, neem dan de eerstvolgende afslag, want dan kun je deze Break Dance ook een keer proberen. Het park zelf is ook de moeite waard, zie hiervoor de reportage van 2014.
Terug naar overzicht