Pobresh.com
Specials
Booster/Ghost Rider - Löffelhardt (1)
De Ghost Rider van Löffelhardt. Een oude bekende die tegenwoordig weer heel goed meedraait op de duitse(en nederlandse) kermissen.
We kwamen deze zaak voor het eerst tegen als Booster onder de vorige eigenaar Rüdiger in 2007. Toen maakten we al een ritje omdat dit de laatste nog reizende was.
De Onride hiervan is te vinden op ons youtube kanaal.

Dit exemplaar is het prototype van HUSS, gebouwd in 1998 voor de firma Rüdiger. Daarna werden er slechts 2 andere van deze molens gebouwd.

Ectasy in 1999 voor de familie Dinali, welke uiteindelijk pas in 2000 als Booster onder Wingender op reis ging en in 2005 naar Azie is verkocht waar deze helaas zwaar beschadigd is geraakt
en Kieppi in 2003 voor het park Linnanmäki. Welke inmiddels ook in handen is van de familie Löffelhardt.

HUSS gaf hiermee antwoord op de erg populaire Shake & Roll van Mondial, met daarbij een twist met betrekking tot de draairichting. Daarnaast is het een flinke doorontwikkeling op hun alom bekende Break Dance.
Waar een Shake voor en achterover rolt, draait de Booster zijwaards. Hierdoor zijn de krachten op je lichaam nogal vreemd en erg heftig voor de gemiddelde kermisbezoeker.

Geheek onverwacht kocht de familie Löffelhardt Eind 2012 de Booster van Rüdiger over en ging er in Duitsland mee touren vanaf 2013. Alwaar wij hem in Bergheim voor het eerst weer opzochten.
De molen is in 2014 voorzien van andere kleuren. Löffelhardt-Groen werd het wel eens genoemd. Hierdoor kreeg de molen een wat moderner uiterlijk.
In 2016 kreeg de zaak een complete restyle. Het thema werd geheel aangepast en eigenlijk alles kreeg een verse lik verf of nieuwe decoratie. Er zijn ook een hoop onderdelen gestickerd, waardoor de thematisatie bijvoorbeeld ook doorloopt op de kruizen.. Ook toen hebben we weer een rit gemaakt. Uiteraard ook een onride van deze machtige machine.
Löffelhardt maakt de ritten dusdanig dat je zowel rustige als heftige stukken hebt in de rit. Dit moet ook voor de herhalingsfactor, want je wordt echt flink door elkaar geschud op een manier die je evenwichtsorgaan niet zo prettig vind. De rit is dus heftig, maar wel zo dat je er graag nog een keer in zal stappen.
We hebben een selectie gemaakt uit de honderden foto's die we door de jaren heen van de zaak maakte. Daarmee konden we weer een flinke 2 delige special vullen. Uiteraard wensen we je weer veel plezier met het bekijken ervan!
Terug naar overzicht