Pobresh.com
Specials
Break Dance - Hayen
Begin 2016 werd bekend dat er niet 1 maar 2 Break Dancers bij zouden komen in België. De Grease van Thompson en de Break Dance van Hayen.
Naast de Break Dance No.2 van Depoppe, die al een tijdje in België op reis is, waren er vanaf nu dus 3 Break Dancers in België welke in oost-europa zijn gebouwd.
Omdat wij al jaren geïnteresseerd zijn in deze types, hebben wij de Break Dance van Hayen opgezocht. Dit hebben we gedaan toen deze niet heel ver van huis stond in Winterslag, een kleine wijkkermis van Genk.
Deze Break Dance is geheel naar eigen ontwerp en wens van Dhr. Hayen gebouwd door MK Technic in Tjechië. Daardoor is het de eerste met dit ontwerp gondels en een ronde rondvloer. Iets wat alleen de prototypes verder nog hebben.
De Break Dance was nog niet geheel klaar toen deze werd afgeleverd. Zo zullen er nog extra zaken als verlichting worden toegevoegd in de loop der tijd. Niet dat dat veel uitmaakt, want deze Break Dance is door Airbrush Essa uit Polen zeer goed in de lak gezet. Hierdoor ziet deze zaak er al zeer goed uit.
Deze spuiter kennen we ook van de Enterprise die voorheen van Troost was, de Break Dance van Groß(D), de Break Dance van Lunapark Krasnal(PL) en diverse andere Break Dance in oost europa. Al met al een zeer ervaren spuiter op het gebied van Break Dance paints.
De ontwerpen van de gondels kunnen we ook herkennen, deze komen van diverse andere Break Dancers af, elk met een eigen twist. Zo is de vip gondel natuurlijk voor Hayen zelf!
De gondels zijn over het algemeen een slagje kleiner, zodat ze makkelijk op 1 transport passen met de vloeren en de achterwand er omheen. Want deze molens passen op 1 transport in zijn geheel. Normaal gezien ook met de kassa op de neus van de middenbouw. Maar Dhr. Hayen heeft gekozen voor een losse kassa, omdat dit toch wat ruimer is.
We vonden het erg leuk om deze Break Dance eens te kunnen bezichtigen. We hebben een rit gemaakt, hoewel deze machines een iets andere slag hebben vanwege het lagere gewicht van de gondels en het feit dat de kruizen omhoog kunnen, is de rit best goed te noemen. Op volle snelheid kan deze molen zeker goed mee met anderen. Op de lagere snelheden kan de slag in de gondel toch even anders uitvallen dan je gewend bent, en dat maakt het ook weer interssant. Ook leuk is het feit dat de kruizen 2 kanten op kunnen draaien.
Als aanvulling van deze special hebben we ook nog een operator view gemaakt van deze Break Dance. Deze is terug te vinden op de video pagina.
Al met al een prachtige molen met een leuk ritverloop en een aparte slag. Zeker het opzoeken waard!
Wij bedanken bij deze Dhr. Hayen nogmaals voor de gastvrijheid!
Terug naar overzicht