Pobresh.com
Specials
Top Dance - Elzinga
Halfverwege 2014 werd bekend dat de familie Elzinga met de Top Dance zou gaan reizen. Deze zaak stond bijna 10 jaar in pretpark Duinen Zathe en werd daarvoor ook al op de Nederlandse en Belgische kermissen gepresenteerd.
De zaak is in 1998 voor het eerst onder Greif in België op de kermis gekomen en heeft daarna nog een kleine restyle gehad waarbij de gondels een andere look kregen.
Daarna is de zaak nog in handen geweest van Prins in Nederland en werd daarna verkocht naar Duinen Zathe.
De familie Elzinga heeft in enkele weken tijd deze zaak technisch in orde gebracht voor de keuring en is direct op reis gegaan. Hoogstwaarschijnlijk zal er in deze winter (2014/2015) nog flink wat werk verzet worden om de gehele zaak terug in top staat te brengen.
De Top Dance is een Dancing Fly, gebouwd door Emiliana Lunapark. Het is een variant op de bekende Hully Gully. Het grote verschil is dat de gondels kunnen schommelen, waardoor de rit een extra dimensie krijgt.
De zaak past op 1 transport en is daarmee uitermate geschikt om op zowel grote als kleine kermissen te staan.
Erg veel van dit type molen zijn er niet. De productieaantallen liggen vele malen lager dan de Hully Gully, die ook wel eens als Trabant of Calypso (vooral oost-europa) gepresenteerd worden.
Het is dus erg leuk dat we deze zaak in Nederland weer terug hebben mogen verwelkomen!
We zijn de Top Dance slechts 1x tegen gekomen. En zelfs speciaal afgereisd naar Stein, om hem uitgebreid op de foto te kunnen zetten.
Terug naar overzicht