Pobresh.com
Specials
X Force - Klinge
De Surf Ride, De nieuwste ontwikkeling van het Nederlandse KMG.
Het type Surf Ride werd in Mei 2017 groots aangekondigd met een grootvermaakzaak, geschikt voor de hele familie die binnen een zeer kort tijdebestek opgebouwd zou kunnen worden en toch een aardig formaat heeft.
De eerste zou voor een duitse exploitant worden en dat werd de X Force van Klinge.

In Augustus 2018 was het zover. De zaak ging in Premiere. Niet lang na zijn eerste kermis hebben wij de X Force opgezocht in Ubach Palenberg, net over de grens bij Landgraaf.
De zaak heeft op het eerste oog veel weg van een kleine top spin. Maar de bank blijft ten alle tijde recht.
Daartoe heeft KMG een speciaal systeem ontwikkeld met aan beide kanten een meeneemarm. Deze zorgen ervoor dat de bank nooit anders dan rechtop kan draaien. Zelfs bij eventuele stroomuitval of een probleem met de aandrijving blijft de bank rechtop staan.
Op de bank staan 2 draaiende gondels die we al eens eerder zagen op een eerder concept van KMG: de Swing It (Twistec).
Tesamen zorgt de totale constructie ervoor dat de rit wat weg heeft van een soort Tropical Trip met draaiende gondels(niet te verwarren met de parajump) en je zou het daarom ook als een doorontwikkeling kunnen zien.

De zaak is voor vrijwel de hele familie geschikt. Kinderen vanaf een lengte van c.a. 1,30m zijn al toegelaten in deze attractie.
De opbouwtijd is met recht uniek te noemen. De complete attractie staat met 2 personen binnen 30 minuten overeind en heeft dan een formaat van 16 x 9 meter. Hierdoor is deze op zowel grote als kleine kermissen goed te plaatsen en valt deze niet weg tussen alle grote attracties. Op kleine kermissen zal deze atractie zeker opvallen tussen de andere zaken.
Tesamen met zijn bijna 9 meter hoogte maakt het een geduchte concurrent voor de Tropical Trips op meerdere factoren. Die nemen welliswaar de helft minder plek in beslag, maar de opbouwtijd is langer en de rit ziet er voor een bezoeker minder spectaculair uit.

KMG heeft hiermee weer een interessant staaltje techniek geleverd. En we zijn erg benieuwd hoeveel er uiteindelijk van deze attracties zullen gaan verschijnen.
Er zijn inmiddels al enkele exemplaren besteld. Zo is het 2e exemplaar (Wipe Out) inmiddels afgeleverd en is er aangekondigd dat er in Seizoen 2019 ook een Nederlande exploitant met een exemplaar zal gaan reizen.

Zal het ook zo'n succes worden als de Tropical Trip, waarmee KMG in de jaren 90 groot is geworden? We zullen er de komende jaren achter komen.
Terug naar overzicht